Trænger dit hus til en renovering?

Bor du i et gammelt hus, eller har du bare brug for, at der sker noget nyt i din bolig? Det kan også være, du står og skal sælge din bolig, og derfor ønsker at renovere, så den stiger i værdi. Der kan være mange grunde til at sætte sin bolig i stand, og vi har her lavet et lille overblik til dig, som tænker på en kommende renovering.

Har du råd?

Find ud af, hvad du har brug for at renovere, og hvad du ønsker dig af projektet. Det kan være fristende at tage hul på mere på én gang, men sørg for, at det er gennemtænkt og nødvendigt, inden du går i gang. Find derefter ud af, hvordan det skal udføres. Hvem skal gøre det? Hvordan? Og ikke mindst: Hvad kommer det nogenlunde til at koste dig?

Prisen varierer selvfølgelig meget fra projekt til projekt. Der er jo forskel på, om du skal have nye vinduer eller en helt ny tilbygning. Men uanset hvor stor udgiften bliver, kan den overraske, så det er vigtigt, at kunne betale en lille smule ekstra, end man måske først havde regnet med. Hvis du ikke har mulighed for eller tid til at spare op, kan du låne penge til projektet. Undersøg lånemarkedet, sammenlign lån og vælg det, som passer dig bedst.

Hvad skal der laves?

Vær sikker på, hvad du ønsker af forandringer, inden du kaster dig ud i den store renovering. Det skulle nødig ende med at blive for uoverkommeligt, for dyrt eller ikke at lave op til forventningerne. Det kan somme tider være lettere sagt end gjort at beslutte, hvor forandringen skal foretages. Følg ikke blot en hvilken som helst trend, men lad dig endelig inspirere af magasiner, bekendte eller måske nedenstående liste. Den giver et overblik over hvilke renoveringsprojekter, som oftest har kunne betale sig.

  • Køkkenalrum (hjemmets alsidige opholdssted)
  • Garage (en nødvendig og praktisk ting for dig med bil)
  • Et ekstra badeværelse (mange familier sætter stor pris på mere end et badeværelse)
  • Altan
  • Nyt tag
  • Nye vinduer
  • Renovering af kælder